MENU

Rijksmuseum, Amsterdam 

Wellicht één van de grootste renovaties op het gebied van Utiliteitsbouw in Nederland. Zoals verwacht mag worden ging het hier niet om standaard systeemplafonds. De architect had gekozen voor een combinatie van naadloze akoestische gipsplafonds en naadloze gipsplafonds. Als partners hebben wij gekozen voor Vögl akoestische plafonds en voor alle facetten van de dicht gipsplafonds zijn wij gaan samenwerken met Gyproc. De ruimtes en zalen worden voor een groot deel verlicht door indirecte verlichting. De indirecte verlichting werd gesitueerd in door ons geleverde metalen koof stroken welke boven de plafonds zijn geplaatst.

De gekozen materialen werden door de architect tot het uiterste van hun eigenschappen benut. Recht, schuin, rond, getrapt en versprongen, geen plafond kende zijn gelijke.

Na een voorbereiding van een jaar zijn we uiteindelijk in het 4e kwartaal 2010 gestart met onze werkzaamheden. De werkzaamheden hebben uiteindelijk voor ons twee en een half jaar in beslag genomen en zijn in 2012 opgeleverd. Het Museum zal na acclimatisering en inrichting haar deuren in 2013 weer openen.

Project: Rijksmuseum
Plaats: Amsterdam
Opdrachtgever: Programmadirectie Het Nieuwe Rijksmuseum
Architect: Cruz y Ortiz
Aannemer: JP van Eesteren TBI Bouw
Aanneemsom: > € 1.750.000; < € 2.000.000
Onderdelen:
- Gyproc gebogen gips plafonds
- Vögel akoestische gips plafonds
- Hunter Douglas strekmetalen plafonds
- Knauf aqua panel, buitenplafonds stucwerk
- Aluminium lichtkoven, zetwerk

- Ecophon plafonds

- MDF betimmeringen